Benjamin Eysermans, mede-oprichter van Bao Living, nam in 2018 deel aan het Boost Me programma van Netwerk Ondernemen. Zijn bedrijf richt zich op de toekomst van de internationale woningmarkt. Wat Benjamin het meest bijbleef? Persoonlijke groei leidt bijna automatisch tot zakelijke groei. 

Benjamin Eysermans en Axel van der Donk zijn de bezielers van Bao Living, die met betaalbare en ecologische bouwtechnieken de woningmarkt willen hertekenen. “We zijn een jong en dynamisch team van ingenieurs, productontwikkelaars en marketeers. Samen met onze klanten, architecten en projectontwikkelaars, willen we een positieve impact creëren op één van de meest vervuilende sectoren: de bouwsector. We trachten dure en inefficiënte bouwmethodes te vervangen door doordachte modulaire concepten en prefabricatie. Zonder op esthetiek in te boeten.”, legt Benjamin uit. Bao Living ontwikkelt nieuwe constructiemethodes, herdenkt en vernieuwt het bouwproces volledig. Voor SAM (Slimme Aanpasbare Modules) die ze toepassen, ontvingen ze zelfs de Henry Van de Velde prijs.

Van Mentor Me naar Boost Me

Na een Mentor Me traject van bijna twee jaar, was Boost Me voor Benjamin het ideale vervolgverhaal. “Ik schreef me in voor Boost Me om via peer-to-peer learning onze organisatie te professionaliseren. In een groeifase komt er veel op je af: HR, finance & admin, sales … en dan wil je leren van mensen die dezelfde ervaringen en uitdagingen hebben. Je ontwikkelt een band met de andere deelnemers want iedereen is heel gemotiveerd.” vertelt Benjamin.

Je wilt leren van mensen met dezelfde ervaringen en uitdagingen

“Ik heb er geleerd dat je soms afstand moet nemen van het uitvoerende werk om leermomenten in te bouwen, hoe moeilijk dat ook is. Zo leer je jezelf beter kennen en word je beter in leiderschap. Ik leerde ook dat je vaste communicatiemomenten moet inlassen met je team en hoe je een groeiplan ontwikkelt en test op een internationale markt. Dat komt zeker van pas, nu we een groot project in Nederland op stapel hebben staan. De rode draad in dat alles is het uitbouwen van je netwerk.”

Persoonlijke groei leidt tot zakelijke groei

Het Boost Me programma haalt je uit je comfortzone. Samen met gelijkgestemde ondernemers word je uitgedaagd én aangemoedigd om de volgende stappen te zetten in je persoonlijke groei. En dat leidt uiteindelijk ook tot groei van je onderneming. Het is een echte aanrader voor ondernemers met een stevige portie groeiambitie. ”

Boost Me focust op internationale groei. In een traject van vier maanden krijg je de mogelijkheid om je groeistrategie uit te testen op een internationale markt. VLAIO ondersteunt snelle internationale groeiers die deelnemen aan dit programma. Maar let op: de plaatsen zijn beperkt! Kandidaten voor dit traject worden zorgvuldig geselecteerd, om zo een sterk complementaire groep samen te stellen.

De juiste portie ambitie voor Boost Me is een must. No commitment, no acces.

Ready for ‘the next level’? Schrijf je dan in voor Boost Me!👇