Spring naar de inhoud

Blog

 • All
 • Downloads
 • Events
 • Funding
 • Geen categorie
 • HR
 • Impact-ondernemen
 • Ondernemers in de kijker
 • Opschalen
 • Over ons
 • Partners
 • Tips & Tricks

Start-up of scale-up: wat is het verschil?

Zeg niet zomaar startup tegen een jong bedrijf. Als het wat meevalt, kan zo’n startend bedrijf al snel doorgroeien tot een scaleup. Als het tegenslaat, blijft het misschien wel een decennium of langer hangen in de startup fase. Wat is net het verschil tussen startup en scaleup? We leggen het graag voor je uit.

Download: The Funding Canvas

Ga goed voorbereid op zoek naar extern kapitaal met The Funding Canvas

Download: The Founder Canvas

Vind een complementaire co-founder Er zijn heel wat factoren die bepalen of een co-founder werkelijk het juiste profiel heeft om samen met jou je startup uit te bouwen. Met het Founder Canvas krijg je een overzicht van je persoonlijke drijfveren, de doelen die je wil bereiken en wat voor jou telt in een co-founder. Vergroot

Karl-Filip Smet (Shinncare): “Er is zoveel kennis en ervaring waar je op kan terugvallen”

Na 2 jaar op eigen kracht hun merk in de markt zetten, ging Shinncare op zoek naar groeikapitaal. Om de kans op slagen te verhogen, deed founder Karl-Filip Smet mee aan Fund Me. Tot op vandaag plukt hij daar de vruchten van.

Startup founders: zo krijg je snel je finances onder de knie

Ben je als ondernemer liever met andere dingen bezig dan met ‘de cijfers’? Zit je met enkele financiële vragen die je op dit punt in je ondernemerscarrière niet echt meer durft te vragen? Geen zorgen, wij vroegen aan Eva Pieters en Ben Lodewijks van onze partner Moore Belgium hoe we je kunnen overtuigen dat start-up finances leuker zijn dan je denkt én welke cijfers er nu echt toe doen.

Fréderic Bostyn (The Nutty Farmer): “Hier word je gedwongen terug te keren naar het belangrijkste aspect van je bedrijf”

De cashew-industrie kent jammer genoeg heel wat gelijkenissen met die van cacao. Afrikaanse boeren die de populaire noot telen en oogsten, zien maar een fractie van de winst naar hen doorstromen. Ook wanpraktijken als kinderarbeid zijn hier geen uitzondering. Daar wil Fréderic Bostyn – deelnemer van Forward Impact – met The Nutty Farmer verandering in brengen.

Netwerk Ondernemen heeft een nieuwe naam

We vieren een mijlpaal voor Netwerk Ondernemen, want we blazen dit jaar tien kaarsjes uit! Tien jaar lang geven we het beste van onszelf voor Vlaamse groeiondernemers. Deze verjaardag komt meteen met een extra nieuwtje.

Jasper Struelens (BASE Ski’s): “Onderdelen van onze ski’s kun je zelfs gewoon in je PMD-zak kwijt”

Jaarlijks laten we met z’n allen onbewust bakkenvol plastic en skiwax achter op de skipiste. De plastic en wax blijven op de berg liggen en landen dankzij de smeltende sneeuw ook in onze waterstromen. Jasper Struelens (Base Skis)– deelnemer van Forward Impact – maakt met zijn houten ski’s van deze wintersport weer een zorgeloze bezigheid.

Walter Van Uytven (ex-CEO Awingu) vertelt hoe je internationaal kan schalen via partners en partnerships

Walter Van Uytven wist het bedrijf Awingu, dat een remote working oplossing bouwt, internationaal op de kaart te zetten door slimme partnerships. Tijdens Scale-Up Marathon: Sales had hij het over de do’s en don’ts van verschillende types samenwerkingen. Dit is wat wij uit zijn talk meenemen.

Hoe Niels Vandecasteele (Sunday) zijn salesteam opbouwde

Niels Vandecasteele bouwde voor zijn merchandising scale-up Sunday een performant internationaal salesteam uit. Tijdens Scale-Up Marathon: Sales ontleedde hij zijn filosofie achter het aanwerven en opschalen van zo een team. Dit is wat wij uit zijn talk onthouden hebben.

Alexander Synhaeve (Tomorrow) over de salesmachine die hem als single founder zijn bedrijf hielp opschalen

Alexander Seynhaeve wist als single founder op vijf jaar tijd zijn employer branding en marketing agency uit te groeien tot vertrouwde partner van bedrijven als Microsoft en Barco. Tijdens Scale-Up Marathon: Sales vertelde hij alles over de sales en marketing machine waarmee hij dit verwezenlijkte. Dit is wat wij uit zijn talk meenemen.

Lieven Vervecken (Diabatix) veranderde twee keer van business model om te groeien

Lieven Vervecken schakelde in de groei van zijn bedrijf Diabatix maar liefst tussen drie business modellen. Tijdens onze Scale-Up Marathon over sales vertelde hij welke impact dit had op hun verkoop en groei. Dit is wat wij onthouden hebben van zijn keynote.