Spring naar de inhoud

Blog

 • All
 • Downloads
 • Events
 • Funding
 • Geen categorie
 • HR
 • Impact-ondernemen
 • Ondernemers in de kijker
 • Opschalen
 • Over ons
 • Partners
 • Podcast
 • Tips & Tricks

Startup founders: zo krijg je snel je finances onder de knie

Ben je als ondernemer liever met andere dingen bezig dan met ‘de cijfers’? Zit je met enkele financiële vragen die je op dit punt in je ondernemerscarrière niet echt meer durft te vragen? Geen zorgen, wij vroegen aan Eva Pieters en Ben Lodewijks van onze partner Moore Belgium hoe we je kunnen overtuigen dat start-up finances leuker zijn dan je denkt én welke cijfers er nu echt toe doen.

Fréderic Bostyn (The Nutty Farmer): “Hier word je gedwongen terug te keren naar het belangrijkste aspect van je bedrijf”

De cashew-industrie kent jammer genoeg heel wat gelijkenissen met die van cacao. Afrikaanse boeren die de populaire noot telen en oogsten, zien maar een fractie van de winst naar hen doorstromen. Ook wanpraktijken als kinderarbeid zijn hier geen uitzondering. Daar wil Fréderic Bostyn – deelnemer van Forward Impact – met The Nutty Farmer verandering in brengen.

Netwerk Ondernemen heeft een nieuwe naam

We vieren een mijlpaal voor Netwerk Ondernemen, want we blazen dit jaar tien kaarsjes uit! Tien jaar lang geven we het beste van onszelf voor Vlaamse groeiondernemers. Deze verjaardag komt meteen met een extra nieuwtje.

Jasper Struelens (BASE Ski’s): “Onderdelen van onze ski’s kun je zelfs gewoon in je PMD-zak kwijt”

Jaarlijks laten we met z’n allen onbewust bakkenvol plastic en skiwax achter op de skipiste. De plastic en wax blijven op de berg liggen en landen dankzij de smeltende sneeuw ook in onze waterstromen. Jasper Struelens (Base Skis)– deelnemer van Forward Impact – maakt met zijn houten ski’s van deze wintersport weer een zorgeloze bezigheid.

Walter Van Uytven (ex-CEO Awingu) vertelt hoe je internationaal kan schalen via partners en partnerships

Walter Van Uytven wist het bedrijf Awingu, dat een remote working oplossing bouwt, internationaal op de kaart te zetten door slimme partnerships. Tijdens Scale-Up Marathon: Sales had hij het over de do’s en don’ts van verschillende types samenwerkingen. Dit is wat wij uit zijn talk meenemen.

Hoe Niels Vandecasteele (Sunday) zijn salesteam opbouwde

Niels Vandecasteele bouwde voor zijn merchandising scale-up Sunday een performant internationaal salesteam uit. Tijdens Scale-Up Marathon: Sales ontleedde hij zijn filosofie achter het aanwerven en opschalen van zo een team. Dit is wat wij uit zijn talk onthouden hebben.

Alexander Synhaeve (Tomorrow) over de salesmachine die hem als single founder zijn bedrijf hielp opschalen

Alexander Seynhaeve wist als single founder op vijf jaar tijd zijn employer branding en marketing agency uit te groeien tot vertrouwde partner van bedrijven als Microsoft en Barco. Tijdens Scale-Up Marathon: Sales vertelde hij alles over de sales en marketing machine waarmee hij dit verwezenlijkte. Dit is wat wij uit zijn talk meenemen.

Lieven Vervecken (Diabatix) veranderde twee keer van business model om te groeien

Lieven Vervecken schakelde in de groei van zijn bedrijf Diabatix maar liefst tussen drie business modellen. Tijdens onze Scale-Up Marathon over sales vertelde hij welke impact dit had op hun verkoop en groei. Dit is wat wij onthouden hebben van zijn keynote.

Template: een financieel plan voor je start-up

Bouw je financieel plan Of je nu meer vat wil krijgen op je financiën, of je bent een kapitaalronde aan het voorbereiden: een financieel plan opstellen is een altijd goede oefening. Ben je start-up founder en weet je niet goed waar beginnen? Dan helpt deze template - opgesteld door onze partner Moore Belgium – je

Late-stage start-up? Zo bereid je je voor op het leven na de accelerator

Als start-up founder kun je in Vlaanderen op heel wat steun rekenen. Er zijn allerlei subsidies, incubatoren en acceleratieprogramma’s op maat van start-ups die nog geen product-market fit hebben. Maar wat als je al wat verder staat? De eerste terugkerende klanten zijn binnen en je bent ‘vertrokken’. Hoe verhoog je jouw kans op slagen als je de incubator ontgroeid bent?

Tibbe Verschaffel (Planet B) zoekt de balans tussen vriend en leidinggevende

Tibbe Verschaffel van Planet B vraagt zich af of hij een vriendschappelijke relatie met zijn werknemers kan opbouwen.

De grootste learnings van Scale-Up Marathon: Finance

De dagen van ‘gratis geld’ en makkelijk toegankelijk kapitaal zijn voorbij. Daarom nodigden we deze Scale-Up Marathon ervaren ondernemers uit om te vertellen over hoe zij de groei van hun bedrijven wisten te financieren. Dit is wat wij uit hun verhalen meenemen.