Spring naar de inhoud
Kwaliteitslabel Mentor Me

Mentor Academy*

Word een gecertifieerd mentor in het ondernemerschap

*Exclusief voor leden (mentors en Mentor Me-alumni).

Een mentor word je niet zomaar

Een mentor in het ondernemerschap is meer dan een business coach. Het is iemand die op basis van persoonlijke ervaring ondernemers begeleidt. Hoe je op een impactvolle manier die kennis overbrengt? Dat leer je in onze Mentor Academy.

Het belangrijkste weet je al

De kennis die je nodig hebt om een groeiondernemer te begeleiden, die heb je al. Nu nog efficiënte en impactvolle manieren vinden om deze kennis over te dragen. Tijdens Mentor Academy ontdek je verschillende modellen om dit te doen. We gaan in op de verschillen met coaching en hoe je jouw persoonlijkheid met je rol als mentor combineert. Tot slot kijken we naar communicatie met je mentee en wat als er conflict optreedt.

Het programma in detail

25 maart 2024 – From good to great mentoring

17:30 – 21:30 | Boomgaardstraat 115, Berchem

In deze eerste sessie gaan we in op het verschil tussen een mentor en een business coach. We schetsen een volwaardig mentoring traject en tonen je de modellen die je kan hanteren om de meeste meerwaarde te creëren voor je mentee.

29 april 2024 – Jouw ‘why’ als mentor en mentoring vaardigheden

17:30 – 21:30 | Boomgaardstraat 115, Berchem

We gaan dieper in op je persoonlijke drijfveren als mentor en geven je de woorden en termen om aan te duiden waaruit je dit engagement aangaat. Daarna gaan we met concrete oefeningen in op vaardigheden als de juiste vragen stellen, reframing en feedback geven.

27 mei 2024 – Communicatie en je persoonlijkheid als mentor

17:30 – 21:30 | Boomgaardstraat 115, Berchem

In deze sessie duiken we dieper in je persoonlijkheid en hoe die rijmt met je rol als mentor. We gaan in op communicatiestijl en hoe je jouw aanpak afstemt op de persoonlijkheid van je mentee. We leren je de juiste manier van inzichten aanreiken aan je mentee en stellen de grenzen van een mentor-mentee relatie.

01 juli 2024 – Conflict management

17:30 – 21:30 | Boomgaardstraat 115, Berchem

Wat is conflict en hoe ga je er als mentor mee om? In deze laatste sessie bespreken we jouw conflictstijl en hoe je conflict kan voorkomen. Als het toch tot conflict komt, tonen we je de beste manier om te bemiddelen.

Jij bent

Een ondernemer met enkele jaren ervaring op de teller. Je wil je vergaarde kennis delen met ondernemers die vroeger in hun traject staan. Je gelooft sterk in het pay-it-forward principe en staat met een growth mindset in het leven.

Wie komt in aanmerking?

Momenteel is de Mentor Academy enkel toegankelijk voor leden van Netwerk Ondernemen die als mentor actief zijn binnen onze community. Heb je interesse om mentor te worden in ons netwerk? Ontdek alle informatie op deze pagina.

Deelname aan de Mentor Academy is € 2850 waard, maar wordt gratis aangeboden aan alle leden van Netwerk Ondernemen die mentor worden.

Neem contact op voor meer info

Mentor Academy is exclusief voor leden van Netwerk Ondernemen. Interesse in mentor te worden in onze community? Plan een korte kennismaking in.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief