Spring naar de inhoud

“Hellofresh voor huisdieren” Just Russel wil Europa veroveren na hun Boost Me-traject

Netwerk Ondernemen > Opschalen > Just Russel wil Europa veroveren

Tot 60% van de katten en honden in de Benelux heeft overgewicht. Daar moet iets aan gedaan worden, vonden de jonge founders Victor Mortreu, Louis Mortreu, Cyriel Van Steen en Renaat Waelen van Just Russel. Met z’n vieren richtten ze in 2020 een start-up op die gespecialiseerde honden- en kattenvoeding aan huis levert, gemakkelijk en gezond.

En met succes, want in korte tijd groeide Just Russel uit tot een stevige scale-up met internationale ambities. Boost Me hielp hen groeien als ondernemers en als persoon.

Het Just Russel founder team

Hapklare brokken aan huis geleverd

Just Russel levert huisdierenvoeding aan huis, net zoals bedrijven zoals HelloFresh dat voor gezinnen doen. Het idee is simpel: het baasje beantwoordt op de website een tiental eenvoudige vragen over zijn huisdier: ras, geslacht, de leeftijd van het dier. Daarna wordt via een algoritme de ideale voeding samengesteld, op maat van het huisdier én berekent Just Russel ook de portiegrootte. De focus ligt op gemak: de klant wint tijd en die hij dan kan spenderen aan toffe activiteiten met zijn huisdier.

Louis: “We willen meer aanbieden dan alleen maar een product, we willen een product plús service leveren. Daarom geven we ook advies en delen we tips & tricks rond preventieve gezondheidszorg, op social media en via blogs en korte video’s.”

Van ontstaan naar Boost Me in twee jaar tijd

Just Russel bestaat in het voorjaar van 2022 twee jaar. En in die twee jaar gingen de vier founders als een speer vooruit.

Renaat: “Toen we startten met Just Russel focusten we bewust op de Vlaamse markt. In 2022 waagden we een grote sprong en planden we onze producten in vijf andere landen te introduceren. Dat we dat durven, is voor een groot stuk te danken aan wat we leerden tijdens Boost Me.”

Dat we in één keer naar vijf landen durven groeien, is voor een groot stuk te danken aan wat we leerden tijdens Boost Me.

Just Russel was in 2021 een van de deelnemers van Boost Me. Samen met de andere ondernemers maakten ze een trip naar Berlijn, met als een van de doelen internationale contacten aanknopen. Drie zaken sprongen er voor de jonge founders uit: de gestructureerde opdrachten met opvolging, gesprekken met andere founders en de reflectie die daaruit volgde.

Boost Me boost

Louis: “Boost Me volgt een duidelijke structuur, je weet als deelnemer wat er van je verwacht wordt. Soms betekent dat uit je comfortzone kruipen, zoals toen we de opdracht kregen om contact te leggen met interessante partners, adviseurs en investeerders in de voorbereiding op onze reis naar Berlijn. Mochten we die opdracht niet gekregen hebben, zouden we ons nu nog altijd richten op onze lokale partners.”

Just Russel aan huis geleverd

“Wij willen heel graag bijleren en bij Netwerk Ondernemen wordt er dieper gespit dan in veel andere programma’s. We deelden zaken die we anders niet zomaar op tafel zouden gooien. Maar door het wederzijds respect en de vertrouwensband, kon dat wel. Iedereen luisterde, dacht mee na en gaf advies. Dat kwam ook doordat de andere deelnemers zo gedreven waren.”

5 keer buitenland

Dankzij Boost Me durfde Just Russel ook sneller de sprong naar het buitenland wagen. Het initiële plan om na Vlaanderen de Nederlandse markt te veroveren, maakte plaats voor een lancering in vijf landen op hetzelfde moment. “Ook dat idee ontstond in de schoot van Boost Me. Door de gesprekken met internationale investeerders besloten we in vijf landen te lanceren, en dan te bekijken hoe het daar loopt.”

Wij willen heel graag bijleren en bij Netwerk Ondernemen wordt er dieper gespit dan in veel andere programma’s.

Intussen nam Just Russel ook het Kortrijkse BuddyBites over en kun je ook in Frankrijk en Duitsland van hun diensten gebruik maken. De ambitie, leergierigheid en het enthousiasme van Louis, Renaat, Victor en Cyriel – én hun team – belooft nog veel.

Ontdek Boost Me

Duw je groei in een stroomversnelling tijdens de tiende editie van Boost Me.

Tijdens dit traject:

  • Trekken we 12 groei ondernemers uit het operationele om aan je bedrijf te werken.
  • Voorzien we professionele begeleiding, relevante workshops en peer-to-peer learning.
  • Werk je gedurende 8 dagen, gespreid over 4 maanden, intensief aan je bedrijf.
  • Aan het einde van de rit heb je een actiegericht groeiplan in handen.

Schrijf je snel in voor het Boost Me-traject (of neem deel aan een gratis online proefsessie)

Ontdek Boost Me