Spring naar de inhoud

Liantis en Netwerk Ondernemen: samen hogere toppen scheren

Netwerk Ondernemen > Partners > Liantis en Netwerk Ondernemen: samen hogere toppen scheren
Liantis en Netwerk Ondernemen

Hr-dienstengroep Liantis mag zich sinds kort officieel partner noemen van Netwerk Ondernemen. Hun brede HR-expertise is een toegevoegde waarde voor de aangesloten scale-ups: groeiondernemers worden vaker wel dan niet geconfronteerd met de pracht & klacht van een team uitbouwen – én aansturen.

1+1=3

Netwerk Ondernemen wil ondernemers helpen groeien en jobs creëren dankzij een kwalitatieve begeleiding door ervaren ondernemers. De organisatie gelooft in een matchmaking tussen een ervaren ondernemer (mentor) en een jong groeibedrijf (founder). Liantis is een nationale hr-dienstengroep die ondernemers begeleidt tijdens hun hele ondernemerstraject: van de start als zelfstandige, over de aanwerving van personeel, de uitbouw van een hr- en welzijnsbeleid via de bescherming tegen risico’s tot aan de pensionering.

Dat Liantis en Netwerk Ondernemen een partnership afsluiten, hoeft volgens Philip Van Eeckhoute – gedelegeerd bestuurder bij Liantis – niet te verbazen. “De bestaansreden van Liantis is al sinds jaar en dag ondernemers ondersteunen en ondernemerschap stimuleren. Compagnon de route zijn voor ondernemende mensen zit in ons DNA. En datzelfde doel vinden we terug bij Netwerk Ondernemen.”

Met verenigde kracht kunnen Netwerk Ondernemen & Liantis hogere toppen scheren in het Vlaamse ondernemerslandschap. We kijken alvast uit naar wat het partnership te bieden heeft!

Partnership boven de doopvont op Scale-Up Marathon – HR edition

Gert Gijbels, CEO van Netwerk Ondernemen, is opgetogen met de nieuwe samenwerking. “Met Liantis halen we een partner aan boord die heel wat kennis in huis heeft over het hr-luik van ondernemen, maar dan zeer breed. Wanneer een onderneming groeit, is aandacht voor het team cruciaal. Het is dus niet onlogisch dat we voor een samenwerking met Liantis kiezen. Dankzij hun input kunnen we onze scale-ups nóg beter ondersteunen.”

Concreet gaat Liantis onder meer haar expertise rond bepaalde hr-kennisdomeinen delen met de leden van Netwerk Ondernemen via video’s, artikels, op evenementen… “Als eerste wapenfeit zal Liantis aanwezig zijn op onze Scale-Up Marathon in oktober met als hoofdthema HR. Daar zullen Liantis-experts een workshop geven waarbij ze de theorie vertalen naar praktijkgerichte en concrete informatie waar ondernemers écht iets aan hebben”, besluit Gert Gijbels.

“Dankzij Netwerk Ondernemen sparringpartner gevonden”

Philippe Lison is, naast gedelegeerd bestuurder bij Liantis, ook mentor bij Netwerk Ondernemen. Ondernemers Matthias Browaeys (WinWinner) en zijn mentor Philippe Lison gingen in gesprek over het verloop én de resultaten van hun mentor traject.