Spring naar de inhoud

Meet Eva – onze community builder

Netwerk Ondernemen > Over ons > Meet Eva – onze community builder
Meet Eva Moeyersoons

Eind augustus vervoegde Eva Moeyersoons het Netwerk Ondernemen team als Community Builder en is ondertussen ook Chief Networking Officer Antwerpen-Mechelen. Enthousiast – Outdoors – Kempen en Kerstfan. Vier woorden die haar persoonlijkheid samenvatten. Hoog tijd om deze Kempense avonturier beter te leren kennen.

We vroegen Eva enkele voorwerpen bij elkaar te brengen die haar als persoon en karakter kenmerken.

1. Meindl Hiking shoes

Mijn Meindl schoenen zijn mij heel dierbaar. Ze staan symbool voor mijn passie voor de natuur, mijn favoriete sport en mijn mooiste vakantieherinneringen. Ze hebben al veel kilometers afgelegd – een parcours waar ik mezelf beter heb leren kennen maar ook verliefd ben geworden op het ‘hiken’. Dankzij mijn partner Rik ben ik het gaan appreciëren en liggen er verschillende boeken zoals “Greatest hikes of the world” bij ons op de koffietafel. Enerzijds een constante herinnering aan de mooie hikes die we al gedaan hebben en anderzijds om inspiratie op te doen voor de volgende. Laat ons zeggen dat onze bucket list redelijk gevuld staat (lacht).

Ik was vroeger helemaal niet het type dat me zou overgeven aan de natuur en dagenlang op mijn lichaam zou vertrouwen, met enkel de meest essentiële spullen in mijn rugzak. Maar deze sport bracht me rust en vertrouwen. Maar daarnaast ook de drang om mezelf steeds verder uit te dagen en nog een stap verder te gaan – nog een hogere berg – nog een langere tocht. Zalig om een paar dagen gewoon met twee rond te trekken waar niemand anders komt behalve af en toe een mede-hiker. Letterlijk back-to-basics en genieten van kleine dingen. Als je dan thuis komt, apprecieer je ook gewoon alles veel meer. Een warme douche, een goed bed,… Ook in mijn job zoek ik die uitdagingen op.

2. Wandelstokken

Ook dit item hangt uiteraard samen met mijn liefde voor het wandelen en staat symbool voor de uitersten die ik graag opzoek. Het liefst van al zoeken Rik en ik plekken op midden in de natuur waar geen auto bij kan. En daar heb je soms wandelstokken voor nodig om er te geraken. Tentje opzetten, kookpotje boven halen en genieten van een prachtig uitzicht in alle rust. In 2020 willen we een abonnement nemen op een klimhal, met als uiteindelijk doel ons binnen enkele jaren ook aan mountaineering te wagen. Dat wordt de nieuwe grote uitdaging. JHet begint al te kriebelen als ik er nog maar aan denk. Straks is geen berg nog te hoog (lacht) – zoals Aretha Franklin het al zei (cfr Ain’t no mountain high enough).

3. Koptelefoon

Muziek is onmisbaar in mijn leven. Het brengt mij rust wanneer het even te hectisch is, het brengt me concentratie wanneer die ver te zoeken is en het brengt mij de nodige boost wanneer die nodig is,… Muziek en mijn ‘moods’ gaan hand in hand. Voor elk moment, een gepast muziekgenre. Zalig om me even af te zonderen in mijn cocon met mijn koptelefoon op.

4. Kookgerief

Door het vele reizen hebben Rik en ik niet enkel de reismicrobe te pakken, maar ook de kookmicrobe. We koken allebei heel graag en we integreren graag verschillende culturen in onze dagelijkse keuken. Liefst van al koken we dus een andere keuken dan de Belgische. Thaïs, Mexicaans, Indisch,… en we dromen alweer van een nieuwe bestemming. Sommige gerechten zijn ook mooie herinneringen aan één van onze reizen. Een van onze favoriete gerechten is bijvoorbeeld de “Tasmanian wraps”. We waren in Freycinet National Park in Tasmanië en we hadden net ons tentje opgezet op een strand met een prachtig uitzicht. Ik heb daar toen iets in elkaar geflanst met de ingrediënten die in onze auto zaten – wat blikgroenten, beetje hummus en wraps – resultaat: onze legendarische Tasmanian wraps. Misschien was het wel het totaal plaatje dat ervoor zorgde dat dit één van onze lievelingsgerechten is gebleven. Elke maand toveren we dit nog eens op tafel. Heerlijk genieten.

5. Gewichten

Net zoals muziek, heeft sport een belangrijke plaats in mijn leven. Ook al is het druk, ik maak altijd tijd om zeker 3x per week te sporten. Ik had vroeger heel veel last van nek- en rugpijn tot een osteopaat zei dat ik meer moest bewegen. Uiteindelijk mij in een sportieve outift gehesen en die nooit meer uitgetrokken (lacht). Rope skipping, resistance training of yoga – ik hou vooral van afwisseling. Ook hier bepaalt mijn mood aan wat voor sportsessie ik het meeste nood heb.

6. Kerstbal

Jingle bells all the way! Ken je zo van die personen die al sinds september aftellen naar Kerstmis? Of die vanaf oktober kerstliedjes in repeat afspelen? Schuldig (lacht). Ik steek de schuld op mijn familie. Ik ben opgegroeid in een gezin waar familie en gezellig samenzijn heel belangrijk is. Kerstmis is bij ons dan ook echt een traditie waarbij we elk jaar begin december samen met ouders, broers en zussen de kerstboom versieren in het ouderlijk huis. En op kerstdag komen we samen om  de hele dag te lachen, cadeautjes uit te delen en lekker te eten. Mijn favoriete kerstplaat? Daar moet ik niet over twijfelen: The Christmas Waltz van Frank Sinatra of Have yourself a merry little Christmas.

7. Kaarsjes

Rik en ik hebben 1,5 jaar in Denemarken gewoond. Leuk weetje: Denemarken is het nummer 1 land van de kaarsen. Elke Deen brandt gemiddeld 6 kilo kaarsen per jaar. Wellicht is mijn liefde voor kaarsen daar nog meer gegroeid. Het is vooral de sfeer waarvoor ik het doe. Kaarsen doen me denken aan warmte – familie – vrienden. Voor dit gezellige, sfeervolle gevoel hebben ze in Denemarken een speciale beschrijving, nl. “hygge”. Dus ja, bij ons thuis branden ook de nodige kaarsen. Kwestie van het gemiddelde kaarsbranden van de Vlaming naar boven te trekken (lacht).

8. Friends box

Ik zeg altijd: Friends, dat zijn mijn echte friends (lacht). Het is zonder twijfel mijn favoriete serie aller tijden. Elk personage heeft zijn grappige kanten, maar mijn all-time favoriet is Ross. Zijn manier van doen, zijn humor… Genieten gewoon. Als ik een mindere dag heb gehad of er zit iets niet mee – dan zet ik een aflevering Friends op en ik ben meteen weer de enthousiaste en happy Eva. Er zijn honderden momenten waarbij ik helemaal plat ga van het lachen, maar één van mijn favorieten is de “pivot”-scene. Friends-fans weten ongetwijfeld meteen waar het over gaat.

 

Je kan Eva bereiken via eva.moeyersoons@wearenoa.be.