Spring naar de inhoud

Meet Gert Gijbels – CEO van Netwerk Ondernemen

Netwerk Ondernemen > Over ons > Meet Gert Gijbels – CEO van Netwerk Ondernemen

Gert heeft het dagelijks bestuur van Netwerk Ondernemen in handen en is als “President Of Possibilities” dé persoon om mee te brainstormen over nieuwe ideeën, verbeteringen, … Dagelijks werkt hij aan het uitbouwen van Netwerk Ondernemen tot dé place to be voor mentoring voor ondernemers, door ondernemers.

Wij vroegen hem om acht voorwerpen te verzamelen die hem typeren als persoon.

1. Loopschoenen

Lopen is voor mij een manier om mijn hoofd leeg te maken. Al bedenk ik me nu wel dat ik na het  lopen eigenlijk vaak net met een hoofd vol nieuwe ideeën thuiskom (lacht). Het is voor mij de ideale ontspanning en ook de enige sport die ik doe. In de week loop ik veelal alleen, maar op zondag durf ik wel eens af te spreken om samen te lopen.

Momenteel sukkel ik met een blessure, maar vorig jaar liep ik nog de halve marathon van Brussel. Mijn volgende doel was de marathon in Rotterdam, maar mijn kwetsuur en corona hebben daar een stokje voor gestoken. Ik kijk er dan ook naar uit om een nieuw loopevent als doel te kunnen stellen en daar naartoe te kunnen trainen.

2. Tuinhandschoenen

Drie paar tuinhandschoenen. Een paar voor mezelf en een paar voor mijn zoon (Emiel, 5 jaar) en dochter (Eline, 7 jaar). Ik kan er enorm van genieten om mijn handen vuil te maken in de tuin en deel deze passie graag met mijn kinderen.

Dankzij corona staat mijn tuin trouwens helemaal op punt, wat mooi meegenomen is J

3. Familiefoto

Op het eerste gezicht zijn we een typisch Belgisch gezin met twee kinderen. (Die momenteel trouwens op een heel fijne leeftijd zitten die wat mij betreft op pauze zou mogen worden gezet!)

Maar sinds een drietal jaar hebben wij ons huis opengesteld als gastgezin voor Nicole (buitenlands studente) die ons gezin vervolledigt en momenteel haar studies afwerkt in Hasselt. Nicole is als een grote zus voor Emiel en Eline.

4. Orval

Tjah, wat kan ik zeggen? Ik heb een zwak voor bieren en ben een echte collector van bierglazen. Want een goed bier moet in het juiste glas gedronken worden! Zo heb ik bijvoorbeeld veel “special-edition” Duvel-glazen in mijn bezit.

Ik wou vroeger trouwens bierbrouwer worden en ben mijn hogere studies gestart als bio-ingenieur. Tot ik erachter kwam dat je hiervoor ook het volledige plantenrijk e.d. van buiten moest kennen… Toen heb ik besloten het op een hobby te houden 😉

5.  Mao Zedong

Niet dat ik fan ben van het communisme, maar het staat vooral symbool voor mijn periode in China. Ik heb ook een groot Boeddhabeeld, maar dat paste niet op de foto (lacht). Ik heb 7 jaar in China gewoond.

Op 26-jarige leeftijd ben ik naar daar verhuisd voor het werk om uiteindelijk een eigen zaak op te starten. Eens een ondernemer, altijd een ondernemer 😉

Mijn periode in China heeft mij zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak helpen groeien. Het is een harde wereld, waar weinig tot geen ruimte is voor emotie en waar je echt wel op jezelf toegewezen bent. Rond mijn 33e ben ik terug naar België gekomen, waar die Chinese cultuur mij nooit meer helemaal heeft losgelaten. Zo spreken mijn vrouw en ik bijvoorbeeld onderling soms Chinees wanneer de kinderen ons niet mogen verstaan.  We zijn geen experts, maar we kunnen ons behelpen met ons “huis-tuin-keuken Chinees” 😉

6. Smartphone

Ik geef het niet graag toe, maar het is toch wel een verslaving geworden. Mijn smartphone plakt quasi aan mijn hand. Het eerst wat ik doe in de ochtend, is mijn mails checken en mijn digitale krant lezen.

Maar ook doorheen de dag vertrouw ik erop als mijn rechterhand in alles wat ik doe. Van werk gerelateerde apps, Blinklist en Runkeeper. Tot Calm (een mindfulness-app) en zelfs diverse besturingsapps voor mijn poorten en deuren in huis. Ik ben heel geconnecteerd, zo blijkt!

7. Horloge

Ik steek het op de “new-freak” in mij.  Ik word automatisch aangetrokken tot innovatieve snufjes en test die dan ook graag uit. Zoals mijn Apple-watch bijvoorbeeld, die mijn VO2-max meet en mijn vooruitgang trackt.  Ik hou wel vaan die wetenschappelijke toets en cijfertjes.

8. Koksmes

Ik ben een echte foodie, die niet alleen graag eet maar ook met plezier zelf achter de potten staat! Mijn team gaf mij dit koksmes cadeau voor mijn verjaardag en het komt wekelijks van pas.

Ik hou zowel van de Vlaamse klassiekers als de Italiaanse en Aziatische keuken. Zo ben ik de laatste tijd fan van poké bowls. Maar dé klassieker, zijn mijn legendarische balletjes in de tomatensaus met puree!

Voorwerpen Meet Gert Gijbels