Spring naar de inhoud

Netwerk Ondernemen wijzigt van vzw naar CVSO

Netwerk Ondernemen > Over ons > Netwerk Ondernemen wijzigt van vzw naar CVSO

Antwerpen,  29 juni 2020 – Netwerk Ondernemen maakte op woensdag 24 juni de overstap van vzw naar CVSO en wordt hierdoor de eerste erkende Coöperatieve Vennootschap met Sociaal Oogmerk volgens het nieuw Wetboek.

Deze verandering is een sluitstuk in de Netwerk Ondernemen transformatie die Walter Van Uytven – CEO Awingu – heeft aangestuurd in zijn 3 jaar als voorzitter. Meteen ook een ideaal moment om de fakkel door te geven aan Mario Van de Voorde, oprichter van IT1.

Sinds de opstart van Netwerk Ondernemen in 2014 is de organisatie enorm gegroeid. 2018 was het jaar van Netwerk Ondernemen 2.0 gekenmerkt door een rebranding waar ook nieuwe programma’s als Boost Me het licht zagen. De omschakeling van vzw naar een CVSO vormt het startschot voor een Netwerk Ondernemen 3.0 met een futureproof structuur.

Netwerk Ondernemen is nu helemaal klaar voor een uitbreiding van haar aanbod om zo de kwaliteit van haar programma’s voor jonge groeibedrijven ook in de toekomst te kunnen blijven vrijwaren.

Visie 3.0

“De visie die we hebben voor een Netwerk Ondernemen 3.0 was niet haalbaar onder een vzw-structuur. Met de omschakeling naar een CVSO kunnen we meer risico’s afdekken en kunnen we onze programma’s ook rechtstreeks aanbieden aan ondernemers. Daarvoor zal ook de KMO-portefeuille aangevraagd worden. We willen de betrokkenheid van onze mentors en founders nog meer verhogen en dat kan dankzij het coöperatief gedachtegoed. Zo zullen mentors en founders kunnen toetreden als coöperant en willen we het ontstaan van nieuwe initiatieven vanuit ons netwerk stimuleren.”, vertelt Gert Gijbels – Afgevaardigd Bestuurder van Netwerk Ondernemen.

“Deze nieuwe structuur vertaalt zich ook in de samenstelling van de Raad van Bestuur. We hebben hierbij rekening gehouden met 3 factoren: diversiteit, sector en regio. Zo zal Isabelle Vermeire (Vecarro) toetreden tot de Raad van Bestuur maar doen ook twee afgestudeerde founders – Nicolas Moerman (Nestor) en Martijn Joris (Twikit) hun intrede om zo de belangen van founders nog meer te vertegenwoordigen in het bestuur van de coöperatie.”, aldus Walter Van Uytven (Awingu).

Nieuwe opportuniteiten

“Ik ben heel verheugd om deze nieuwe stap te kunnen zetten met Netwerk Ondernemen en om de mogelijkheden die dit met zich meebrengt. We zullen nog meer diensten kunnen aanbieden die beantwoorden aan de noden van ondernemers. Daarnaast ben ik Walter dankbaar voor de mooie samenwerking van de afgelopen jaren en voor de toekomstgerichte structuur die we samen hebben kunnen bouwen”, aldus Gert Gijbels. “Ik kijk alvast uit naar de samenwerking met Mario Van de Voorde, de nieuwe Raad van Bestuur en de opportuniteiten die deze nieuwe rechtsvorm met zich meebrengt. In 2021 zullen er hiervoor nieuwe trajecten gelanceerd worden”.

“Reeds 4 jaar maak ik deel uit van Netwerk Ondernemen. Van mentor, selectiecomité-voorzitter tot lid van de Raad van Bestuur. Ik ben dan ook heel vereerd om de fakkel over te nemen van Walter Van Uytven als voorzitter voor de komende 2 jaar. Ik kijk er sterk naar uit om samen met het team, de mentors en founders en de Raad van Bestuur Netwerk Ondernemen verder uit te bouwen waar ondernemers voor ondernemers centraal staan.”, aldus Mario Van de Voorde.

Corona-proof buitengewone Algemene Vergadering

Dat Netwerk Ondernemen helemaal klaar is voor de toekomst bewezen ze door hun buitengewone Algemene Vergadering volledig digitaal te organiseren. Een toch wel uniek gegeven dat Netwerk Ondernemen niet alleen future- maar ook corona-proof maakt met meer dan 130 leden.

 

Ontdek Netwerk Ondernemen 3.0 op www.netwerkondernemen.be