Spring naar de inhoud

Meet Maxim Leirman, Community Manager in Oost en West-Vlaanderen

Netwerk Ondernemen > Over ons > Meet Maxim Leirman, onze Community Manager in Oost en West-Vlaanderen

Ondernemer in Oost of West-Vlaanderen? Dan is Maxim jouw man. Als community manager is hij jouw aanspreekpunt wanneer je interesse hebt in een mentoring traject bij Netwerk Ondernemen of onze community wil vervoegen als mentor. Maar wie is Maxim nu echt? Je ontdekt het hier!

Maxim Leirman

Waarom ik graag met ondernemers werk

Al van jongs af aan was ik gebeten door de ondernemersmicrobe. Misschien werd ik geïnspireerd door mijn ondernemende grootouders, misschien was het mijn nonkel die als ware serial entrepreneur bedrijven als Smappee uit de grond stampte. Ik wist in ieder geval dat ik in mijn leven iets met ondernemerschap zou doen.

Ik stemde er mijn studiekeuze op af en verdiende aan de schoolbanken al bij door businessplannen op te maken voor andere ondernemers. Zo hielp ik in 2017 Snowball.eu 1.1 miljoen euro aan subsidies op te halen en werkte ik samen met m’n broer al aan een eigen start-up: een platform voor groepsaankopen van consumenten elektronica. Toen ik eindelijk afstudeerde ging ik zelf als ondernemer aan de slag in de wereld van gamification, UX design om daarna in online educatie terecht te komen met de ambitie om educatie toegankelijker te maken.

Na een woelig traject, waarin ik zelf ook bij verschillende incubatoren en acceleratoren de nodige houvast vond, kwam eerder dit jaar dat ondernemersavontuur op z’n einde. Dat neemt niet weg dat mijn hart voor het ondernemerschap en ondernemers onafgebroken blijft slaan, wat Netwerk Ondernemen de perfecte match maakt.

Als je mij tegenkomt op een Netwerk Ondernemen-evenement, dan mag je me altijd aanspreken over

Heel wat verschillende zaken! Iemand vertelde me ooit dat je tegen mij over werkelijk alle onderwerpen kan beginnen praten en dat er een goed gesprek uit voortkomt. Uiteraard mag je me altijd aanspreken als je binnen onze community in contact wil komen met een specifieke ondernemer, of als je vragen hebt over één van onze programma’s.

Als de boog wat minder gespannen mag staan, heb ik het graag over jazz, whisky en rum, of over boeken.

Als ondernemer heb ik ook heel wat expertise opgebouwd over het runnen van een start-up, van bedrijfsvoering, innovatie en strategie tot het vinden van de juiste incubator of accelerator. Daarnaast heb ik ook ervaring met digitale marketing, branding en UX/UI design.

Ook met vragen over gamification, employee engagement en behavioural design ben je bij mij aan het juiste adres. En als de boog wat minder gespannen mag staan, heb ik het graag nog over jazz, whisky en rum, of over boeken over ondernemerschap of self-development.

Deze 5 voorwerpen vatten mij helemaal samen

Laptop & GSM: Of het nu voor werk, educatie of ontspanning is, mijn laptop en GSM zijn essentieel.

Drinkbus: Waar ik ook ga, ik heb altijd een hervulbare drinkfles bij. Ik heb graag water binnen handbereik.

Toilet: Bij veel water drinken, komen ook veel toiletbezoeken kijken. Ik denk dat ik vaker dan de gemiddelde persoon naar toilet ga.

Comfortabele zetel: Werken vanop een (bureau)stoel? Ergonomen zullen het niet graag horen, maar nee bedankt! Ik werk enorm graag vanuit een gemakkelijke zetel omdat het een pak relaxter is dan zitten aan een bureau.

Wandelschoenen: Of sportschoenen. Ik geniet van even een luchtje scheppen met een korte wandeling, of werk me graag even helemaal in het zweet met een high-intensity training of full body workout.

Mijn grootste ambitie

Nelson Mandela zei ooit dat educatie de kracht heeft de wereld te veranderen. Daarom droom ik ervan ooit de Disney van educatie uit te bouwen, waarbij entertainment gebruikt kan worden om mensen te helpen hun volste potentieel te bereiken.

Wat als we educatie net zo aantrekkelijk kunnen maken als tijd spenderen op social media, in-game of op de sofa met een goede film of serie?

Vandaag beheersen social media, videogames en platformen als Netflix het merendeel van onze aandacht omdat ze plezier en genot zeer gefocust kunnen maximaliseren. Traditionele educatie, boeken en monotone lesgevers kunnen hier niet mee concurreren. Daardoor verliezen we steeds meer kennisoverdracht en lopen we belangrijke, opvoedkundige principes mis.

Wat als we educatie net zo aantrekkelijk kunnen maken als tijd spenderen op social media, in-game of op de sofa met een goede film of serie?

Hierover wil ik nog bijleren

Ik wil me nog meer verdiepen in all-things business & entrepreneurship. Ik wil mijn kennis uitbreiden op maat van de uitdagingen waar ondernemers uit onze community mee zitten. Zo kan ik zoveel mogelijk founders vooruithelpen en meer impact creëren.

Maxim tijdens de Scale-Up Marathon
Fun fact: Maxim zijn eerste werkdag was meteen een vuurdoop op de Scale-Up Marathon over Team & Leiderschap.

Wat maakt de Netwerk Ondernemen-community anders dan andere netwerken?

Bij Netwerk Ondernemen is het geen goednieuwsshow. De ondernemers in onze community durven zich kwetsbaar op te stellen en beseffen dat ondernemen niet enkel een feel good bezigheid is. De ondernemers in ons netwerk hebben een andere vorm van maturiteit dan dat ik bij andere acceleratoren al gezien heb. Iedereen is hier ook uiterst behulpzaam en is helemaal doordrongen van het pay-it-forward principe. Het zijn ook stuk voor stuk ondernemers die groots denken en zoveel mogelijk impact willen maken op een grote schaal.