Spring naar de inhoud

Ons verhaal

We accelerate ambition

NOA is een Coöperatieve Vennootschap met Sociaal Oogmerk (CVSO) van ondernemers voor ondernemers. Hier helpen ondernemers elkaar belangeloos vooruit.

Onze geschiedenis

De filosofie achter NOA bestaat al 30 jaar

En heeft zijn roots in Frankrijk. Oprichter André Mulliez, zelf ondernemer, geloofde dat we ondernemers moesten creëren om jobs te creëren. Réseau Entreprendre is vandaag nog steeds actief in Brussel en Wallonië. In 2014 werd de Vlaamse variant opgericht: Netwerk Ondernemen.

Opgericht als vzw, werd Netwerk Ondernemen in 2020 omgevormd naar cvso. Een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk, waarvan onze leden ook coöperant kunnen worden. In 2024 werd Netwerk Ondernemen omgedoopt naar NOA, een nieuwe naam maar dezelfde filosofie.

We reward curiosity

NOA helpt ambitieuze groeiondernemers hun doelen bereiken. We accelereren hun ambitie met onze gerichte programma’s waarin we hen helpen de brug te maken van start-up naar scale-up. We helpen hen hun grootste uitdagingen aan te gaan en belonen hun nieuwsgierigheid in een community van ervaren ondernemers.

Mentoring

Groeiondernemers een ervaren ondernemer aanreiken als mentor, dat is en blijft de kern van ons bestaan. Het Mentor Me-traject is het kloppend hart van NOA. Gedurende twee jaar matchen we een ervaren ondernemer (mentor) aan een start-up of scale-up founder in volle groei (mentee).

Matchmaking is what we (love to) do

We zijn een netwerk van ondernemers voor ondernemers, met een sterk geloof in peer-to-peer learning. Matchmaking van ondernemers is de rode draad in alles wat we doen: in ons Mentor Me-traject matchen we founders met hun perfecte mentor, maar ook in onze andere groeitrajecten zorgen we steeds voor een complementaire groep van ambitieuze ondernemers zodat ze van elkaar kunnen leren. Ook structureel helpen we ondernemers de juiste match te vinden met de ideale co-founder in ons Find Your Co-Founder aanbod.

Samen met VLAIO gaan we voor #STERKONDERNEMEN

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers. Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. Samen voor #sterkondernemen.

VLAIO & NOA
ondernemers voor ondernemers

Het DNA van NOA

NOA is ontstaan vanuit een noodzaak. CEO Gert Gijbels, zelf ondernemer, had nood aan een onafhankelijk klankbord. Een mentor. In dit interview met Gert ontdek je hoe NOA het levenslicht zag.

5 Jaar Netwerk Ondernemen

Onze waarden

Ze hangen niet enkel aan de muur. Onze waarden zijn een leidraad voor alles wat we ondernemen.

Ondernemers voor ondernemers
Matchmaking
Vertrouwen
Engagement
Kwaliteit
Pay-it-forward
Belangeloos
Jobcreatie