Spring naar de inhoud

Eén jaar cvso, een groeiend ondernemerscollectief waar we trots op zijn

Netwerk Ondernemen > Over ons > Eén jaar cvso, een groeiend ondernemerscollectief waar we trots op zijn
Community Netwerk Ondernemen 5 jaar

Hoera! Onze coöperatieve vennootschap blaast in juni 2021 één kaarsje uit! Exact een jaar geleden werd Netwerk Ondernemen omgevormd van vzw naar cvso. We zetten de wat, waarom & hoe even op een rijtje.

Wat is een cvso?

Cvso staat voor Coöperatieve Vennootschap met Sociaal Oogmerk. De keuze van Netwerk Ondernemen voor deze vennootschapsvorm is tweeledig:

  1. Een coöperatie past perfect bij ons credo: ondernemers voor ondernemers. In een coöperatieve vennootschap streef je, samen met je leden, hetzelfde zakelijke doel na: groeien als ondernemer én onderneming, innovatie verankeren in een duurzaam business plan, futureproof jobs creëren én leren van gelijkgestemde ondernemers. Ondernemen doe je immers niet alleen!
  2. Het sociaal oogmerk staat voor het maatschappelijk doel dat we willen bereiken via een economische activiteit: ondernemers helpen groeien. Dat komt niet alleen hen, maar ook onze maatschappij ten goede. Sterke en gesterkte ondernemers brengen gezonde bedrijven voort – en bijgevolg meer werkgelegenheid.

Waarom het coöperatief gedachtegoed? 

Netwerk Ondernemen is ontstaan als vzw. Door de groei en ontplooiing van onze programma’s, kon een vzw de lading niet meer dekken. Het coöperatief gedachtegoed sluit perfect aan bij de missie en visie van Netwerk Ondernemen: samen met onze leden ontwikkelen we diensten die nòg nauwer aansluiten bij de noden van onze ondernemers. Dit doen we bottum-up, in samenwerking met onze coöperanten.

Een coöperatie geeft ons de mogelijkheid om onze programma’s concurrentieel in de markt te zetten. We hameren er immers bij al onze ondernemers op: vind betalende klanten! Onze jarenlange ervaring in matching en mentoring kan dankzij de cvso z’n economische vruchten afwerpen.

Hoe werkt een coöperatie? 

In een coöperatie bundelen individuen hun krachten om een gemeenschappelijk, zakelijk doel te bereiken. Leden van Netwerk Ondernemen krijgen, naast hun lidmaatschap, ook de kans om coöperant te worden. Coöperanten kopen eenmalig een aandeel aan en timmeren zo mee aan de toekomst van Netwerk Ondernemen. Eén jaar na oprichting telt Netwerk Ondernemen meer dan 50 coöperanten. Een groeiend ondernemerscollectief waar we trots op zijn!

Tot slot zijn onze coöperanten doordrongen van onze missie in en visie op het ondernemerslandschap. Door een aandeel te kopen, voeg je als het ware een extra ingrediënt toe aan ons beslag. Wij bakken dan met veel liefde de taart voor jullie. Vandaag prijkt er een grote 1 op de verjaardagstaart, happy birthday to us!

Meer weten over ons?