Spring naar de inhoud

Krijg Innovatieve starterssteun door VLAIO met Netwerk Ondernemen als partner

Netwerk Ondernemen > Partners > Innovatieve starterssteun VLAIO
Subsidie oproep VLAIO

Innovatieve starterssteun ondersteunt starters in het opnemen van een pioniersrol binnen hun markt. De steun bestaat uit een begeleiding van de starter door een bedrijfsadviseur van Team Bedrijfstrajecten (VLAIO) en een vast steunbedrag van € 50.000.

Het gesteunde project dient om een proof of concept en/of proof of business uit te werken. Kom je in aanmerking? Meld jouw dossier aan via de website van VLAIO.

Je kan in je aanmeldformulier kiezen voor Netwerk Ondernemen als één van de partners. Aanmelden kan tot 28 februari 2023.

De oproep in ’t kort

Voor wie? Alle vennootschappen die voldoen aan de Europese KMO-definitie van een kleine onderneming: jonger dan 2 jaar. Ook starters waarvan de vennootschap nog niet is opgericht, komen in aanmerking. Lees hier alle voorwaarden.

Wat krijg je? Financiële steun gecombineerd met externe begeleiding en advies.

Bedrag: 50.000 euro

Deadline aanmelding Netwerk Ondernemen: 28 februari 2023

Steun voor prille starters

De oproep omvat een aanbod van financiële steun, gecombineerd met externe expertbegeleiding en business case advies vanuit VLAIO en haar partners. De steun is gericht op prille starters die voldoen aan de volgende criteria:

  • Je vervult een pioniersrol binnen jouw markt/sector;
  • Je potentieel is groot, evenals je ambitie;
  • Je worstelt met onzekerheden die een inspanning van minimum 1 jaar en/of 70.000 euro vragen;
  • Je beschikt over een competent team en startnetwerk;
  • Je kan minimum 5 VTE’s tewerkstellen in je onderneming binnen de 5 jaar;

Je project heeft een flexibele uitvoering, maar duidelijke leverbaarheden. Met andere woorden: je onderneming heeft een duidelijke doelstelling waarvoor het deze subsidiesteun wil aanwenden. Dit resulteert in een duidelijke ‘proof of business’ of ‘proof of concept’.

Wat Netwerk Ondernemen als partner biedt

We bieden je een diepgaande intake aan met persoonlijke begeleiding door één van onze ervaren regiomanagers, inclusief directe feedback. Netwerk Ondernemen staat voor belangeloze mentoring om jou als ondernemer een boost aan zelfzekerheid te geven en je onderneming te helpen bloeien. We geloven in een kwalitatieve matchmaking tussen een ervaren ondernemer (mentor) en een jong groeibedrijf (founder). Als je later persoonlijke begeleiding van ervaren ondernemers zoekt, kies dan voor Netwerk Ondernemen.

Meer info vind je op de website van VLAIO.