Spring naar de inhoud

Werken bij een scale-up: samen de tent induiken bij Jimber

Netwerk Ondernemen > HR > Werken bij een scale-up: samen de tent induiken bij Jimber
Werken bij Scale-Up Jimber team foto

Werken bij een scale-up betekent veel verantwoordelijkheid (mee)dragen, handen uit de mouwen steken en met een klein team timmeren aan grote impact. Volgens Alexander Mol, developer bij scale-up Jimber, werkt het ook voortreffelijk op de lachspieren en moet je af en toe écht creatief uit de hoek komen (lees: kampeertent opzetten als opnamestudio).

Scaling up

Jimber werd in 2018 opgericht door Kristof en Jonas als antwoord op de toenemende cybercriminaliteit, zonder dat de eindgebruiker het gebruikersgemak verliest. Hun inhouse ontwikkelde technologie resulteert anno 2021 in enkele SaaS-producten die ze internationaal willen schalen. Scaling up big time! Met de groei van Jimber, groeide natuurlijk ook het team.

Alexander werkt als developer bij Jimber en zag het team van 4 naar 20 werknemers groeien.

“Het voelt niet aan als werken”

Alexander begon drie jaar geleden zijn carrière bij Jimber en zag de scale-up uit de startblokken schieten. “In het begin had ik een veel breder takenpakket dan nu, maar er is nog altijd genoeg diversiteit. Mijn takenpakket bestaat voornamelijk uit de software schrijven, maar in het begin werk je natuurlijk ook mee aan de algemene uitbouw van Jimber: er moest een logo gemaakt worden, hier en daar bij klanten een server opgezet worden, …

“Drie jaar later voelt het nog steeds niet aan als werken. Ik sta elke dag op en oefen mijn hobby uit. Kristof en Jonas hangen hier ook niet ‘de typische baas’ uit, waardoor de sfeer bij Jimber echt collegiaal en warm is. We kiezen onze eigen uren en zijn vrij in onze werkverdeling, wat maakt dat ik een goede work-life balance heb.”

Kampeertent als opnamestudio

Natuurlijk moet er gewerkt worden bij Jimber, maar is ook altijd ruimte voor plezier, vriendschap en creatieve oplossingen. Alexander blikt terug op het moment dat er een kampeertent in hun bureau stond:

“Voor één van onze klanten waren we bezig een login applicatie te maken met een ietwat complexere login flow. Onze bedoeling was om een duidelijke voice-over te maken, die in geuren en kleuren beschreef hoe de klant een account moest aanmaken.

In ons klein kantoor had de opname een echo, alsof we in een grot zaten. Jonas, onze CTO, kwam dan met het geniale idee om zijn kampeertent te halen en die op te zetten om zo het geluid van onze stemmen te dempen.”

“Uiteraard was het zéér krap werken en bovendien lag er ook nog zand in de tent van Jonas’ vorige vakantie. Hierdoor lag ook ons kantoor vol zand. Na het schrijven van het script zijn we met z’n twee in die tent gedoken om de voice-over op te nemen. Het was zeker in geuren en kleuren uitgelegd! Die tent is bovendien ook nog weken in de weg blijven staan. Zoals je je kan inbeelden, heeft dat voor hilarische momenten gezorgd.”

Werken bij Scale-Up Jimber tent foto

Scale-ups zkn. Talent

Jimber is één van de 20 scale-ups die momenteel het Find Your Team-traject van Netwerk Ondernemen volgen. Hierbij zoeken ze via een culturele fit, matching op soft skills en leuke videovacatures naar het perfecte talent.

Powered by:

Logo Stad Antwerpen