Spring naar de inhoud

‘Find Your Team’ traject matcht scale-ups aan het juiste talent

Netwerk Ondernemen > HR > Recruitment bij scale-ups kan wel wat peper gebruiken
Team Netwerk Ondernemen op zoek

Er zijn nog nooit zoveel openstaande vacatures geweest. Scale-ups moeten van alle markten thuis zijn en hebben vandaag niet de nodige tijd en middelen om het juiste talent aan te trekken. Met steun van de Stad Antwerpen, lanceert Netwerk Ondernemen het ‘Find Your Team’ traject, dat scale-ups matcht aan het juiste talent. Wat is immers één van de belangrijkste bouwstenen van een succesvol bedrijf? Juist, het team.

Find Your Team is een daadkrachtig rekruteringstraject van 6 weken. Samen met peers wordt er sterk ingezet op talentsourcing & insight sharing en leren de scale-ups een authentieke, spot-on videovacature maken. Inschrijven kan tot 1 oktober.

HELL YEAH of NO WAY! 

“De search naar talenten kan wel eens wat peper gebruiken.”, vertelt Sabine Eevers, Chief Networking Officer bij Netwerk Ondernemer en bezieler van het programma. Find Your Team is dan ook geen doorsnee rekruteringstraject. “Deelnemers worden ondergedompeld in een uniek, hybride format. Ze gaan online met een video job post. De eerste kennismaking volgt via een digitaal speeddating platform. Maar geen hire zonder elkaar werkelijk gezien te hebben: tijdens een fysiek matchmaking event met o.a. business games en netwerking momenten leer je de motivatie en soft skills beter kennen op een originele manier.”

Het traject draait volledig rond de juiste matchmaking, die van vitaal belang is voor sourcende scale-ups. “Een cultural fit, passie en gedeelde waarden en normen is waar we voornamelijk op matchen. We gaan voor een duidelijke ‘hell yeah’ of ‘no way’: niet doen als er ook maar enige twijfel is!”, vervolgt Sabine.  

Steun van de stad Antwerpen

Op 7 oktober wordt het startschot van Find Your Team gegeven. Het doel is om na 6 weken maar liefst 20 Vlaamse scale-ups met het perfecte talent huiswaarts te sturen. Groeibedrijven uit het arrondissement Antwerpen krijgen dankzij steun van de Stad Antwerpen een fikse korting van 50%. Schepen voor Economie, Claude Marinower, verduidelijkt: Uit ervaring weet ik hoeveel ondernemers van elkaar kunnen leren en in welke mate ze elkaar ook in moeilijke tijden kunnen en willen helpen. Maar ze vinden niet altijd de weg, en je kunt nu eenmaal niet expert zijn in alles of iedereen kennen. Als stad dragen we hieraan graag bij door evenementen met focus op matchmaking en netwerken te ondersteunen. Met economische groei als doel.” Scale-ups kunnen vanaf midden augustus tot 1 oktober inschrijven voor het traject.

Tinder voor ondernemers

Netwerk Ondernemen matcht al jaren ervaren mentors aan jonge groeibedrijven. Eerder dit jaar werd ook al Find Your Co-Founder het leven in geroepen: een intensief traject om een complementaire co-founder voor scale-ups te zoeken. Met het Find Your Team traject is de cirkel rond. “We willen het nieuwe Tinder voor ondernemers zijn”, besluit Sabine.

Openstaande vacature(s)? 

Ben jij een Vlaamse scale-up met openstaande vacatures? Aarzel dan niet & schrijf je in voor het Find Your Team traject. Ons doel is jou na 6 weken huiswaarts sturen met het perfecte talent.